Dumbbell press - FITNESSSCHEMAS.NL

Geen artikelen in wagentje

Dumbbell press

Beoordeling
(0 stemmen)

horizontal rotation

Instructies:

  1. Ga met je rug op het bankje liggen en positioneer je voeten naar buiten wijzend, maar minimaal op heupbreedte en plaats je knieën in een hoek van 90 graden of net wat dieper voor extra stabiliteit.
  2. Leg je schouderbladen tegen de rand van het bankje en probeer een hoek van 15-45 graden te maken tussen je armen en je bovenlichaam. Zorg er hierbij voor dat je polsen loodrecht boven je ellebogen blijven.
  3. Laat je ellebogen zo diep mogelijk en gecontroleerd zakken, zonder dat je schouders pijn doen. Houd deze diepte aan als meetpunt voor iedere herhaling, zodat je bewegingsbaan bij iedere beweging gelijk blijft.
  4. Strek je armen naar boven en houd de gewichten hierbij in lijn met je borst. Eventueel kun je deze op het hoogste punt iets naar elkaar toe brengen. Behoud wel de polsen boven de ellebogen tijdens het zakken en het omhoog duwen tijdens de beweging.
  5. Je set-up moet net zo strak zijn als bij een barbell bench press. Druk je schouderbladen hiervoor in het bankje en hol je rug een beetje.